24 september in de VKK kapel: Uitleg-Mis vergelijking Stem van de Stilte

LCC ITC Naarden

In de kapel van de Vrij Katholieke kerk op het Internationaal Theosofisch Centrum in Naarden wordt vanaf woensdag avond 21 september tot en met zaterdagochtend  1 oktober de Engelen tiendaags gehouden, ook wel Kingsweek genoemd (het Koninkrijk der Engelen).

Elke avond is er om 19.30 uur een Heilig Lof en in de ochtenden om 10.30 uur een Heilige Mis, waarbij Engelenmeditaties gedaan worden. Enkele van deze dagen hebben dit jaar een bijzonder landelijk karakter.

Er zijn al een tijdje vragen naar een “uitleg-Mis”. Door Bisschop Parcival van Gessel wordt zaterdag 24 september tegelijkertijd met het opdragen van de Heilige Mis uitleg gegeven over allerlei stadia in de Mis en wat je er mee kunt doen. De samenwerking met de Engelen wordt hierbij niet vergeten. De stadia binnen de Heilige Mis zouden vergeleken kunnen worden met de stadia genoemd in het boek “De Stem van de Stilte” van H.P. Blavatsky.

De ochtend begint om 10.30 uur en eindigt ca 12.30 uur. Daarna is er een lunch waarbij soep geserveerd wordt en je je eigen meegebrachte broodje kunt opeten. Er is dan genoeg tijd voor uitwisseling met elkaar.

Iedereen is van harte uitgenodigd om deze dag bij te wonen, Een dagdeel is natuurlijk ook mogelijk. Het is prettig als je even aangeeft dat je van plan bent te komen.

Er zijn geen kosten aan deze dag verbonden. Er is wel een collecte aan het eind van de ochtendmis. Op deze dag is er geen Heilig Lof in de avond.

Meld je aan bij Parcival van Gessel: p.vangessel@telfort.nl

Klik hier voor meer informatie over het volledige programma van deze dag.

 

 

Upcoming Events