20 en 27 april: De Paden Rond Leven en Sterven

DE PADEN ROND LEVEN EN STERVEN
2-DAAGSE WORKSHOP
Zaterdag 20 april en zaterdag 27 april 2024
Beide dagen: aanvang 10.00 uur en einde 17.00 uur

LET OP! Deze workshop zit nu vol – alle inschrijvingen die nu binnen komen zullen op de reserve lijst komen te staan. Een nieuwe datum zal dan nader bepaald worden.

De Theosofische Vereniging in Nederland (TVN) organiseert in samenwerking met de Stichting Lumen een tweedaagse workshop rond leven en sterven. Vroeg of laat wordt iedereen zelf of in de omgeving met het aanstaande levenseinde geconfronteerd. In deze 2-daagse interactieve workshop word je langs diverse paden van leven en sterven geleid, die gelieerd zijn aan de kringloop van de ziel. Er is veel gelegenheid tot uitwisseling. Soms kan een en ander confronterend zijn, dan is er opvang aanwezig.

Programma:

Hoofdthema’s zijn:

  • Het spirituele pad (met veel theosofische en Tibetaans-boeddhistische inzichten)
  • Het emotionele pad (waarneming en verwerking van emotionele fasen.)
  • Het praktische pad (do’s en don’ts)

Leerdoelen:

  • Krijg inzicht in de spirituele aspecten van de kringloop van de ziel
  • Krijg handvatten aangereikt om de zorg die je gaat geven te vergemakkelijken
  • Krijg hulp om het communiceren met mensen rond zo’n proces makkelijker te maken
  • Leer bewust te worden van de emoties rond het stervensproces

Praktische zaken
Deze workshops vragen om een kleinschalige aanpak met een maximum van 20 deelnemers. Dus tijdig aanmelden is van groot belang. Bij veel opgaven kan een 2e cursus later in het jaar georganiseerd worden. Voor de lunch wordt gezorgd. Iedere deelnemer krijgt een mooie hand-out en een deelnamecertificaat uitgereikt.

Organisatie, Stichting Lumen
Lumen is een stichting voor spirituele stervensbegeleiding. De stichting begeleidt betrokkenen (zieke en omgeving) bij hun mentale en spirituele welbevinden in de laatste levensfase en heeft een grote expertise opgebouwd met betrekking tot thema’s rond het sterven. De medewerkers zijn veelal gecertificeerd bij het Nederlands Instituut voor Stervensbegeleiding. In deze opleiding wordt veel aandacht besteed aan het Tibetaans boeddhisme rond het thema sterven. De door deskundigen van Lumen in 2015 ontwikkelde workshop is in de loop van de jaren aangepast en inmiddels zijn er esoterische en theosofische elementen in opgenomen.

De cursus wordt gegeven door Alice Majoor(stervensbegeleider) en Parcival van Gessel (stervensbegeleider en bisschop in de Vrij Katholieke Kerk). Beiden zijn lid van de TVN en werkzaam voor de Stichting Lumen, een ANBI-stichting voor Spirituele Stervensbegeleiding.

Locatie
De cursus wordt gehouden in de sfeervolle kerkzaal van de Kapel(VKK) op het Internationaal Theosofisch Centrum, Meentweg 9, 1411 GR Naarden. Voor een route beschrijving zie https://www.itcnaarden.org/route-description/

Kosten
€ 100,- voor de twee dagen, inclusief lunch en hand-out
Betaling via NL 31 INGB 0000 191910

Inschrijven: https://forms.gle/tBwyPj5hKeCQNwNbA

Events

Upcoming Events