Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Kennismakingsprogramma voor nieuwe leden en belangstellenden

September 24, 2021 @ 8:00 pm - September 26, 2021 @ 7:30 pm CEST

€70,00

De huidige tijd heeft veel van onze zekerheden aan het wankelen gebracht. Een lastige tijd, maar ook een geweldige kans om ons te bezinnen op wat echt van belang is en wat niet. Gesprekken over de innerlijke kwaliteit van ons leven zijn hierbij behulpzaam.

De Theosofische Vereniging in Nederland en het Internationaal Theosofisch Centrum organiseren een kennismakingsprogramma voor nieuwe leden en belangstellenden. Kennismaking met een aantal praktische aspecten van theosofie, met elkaar en met onszelf. Het wordt een gevarieerd en ontspannen programma met korte inleidingen (dus geen lange lezingen!), gesprekken, dialogen, meditatie, zelfstudie, wandelingen op ITC. Om veilig te kunnen werken en mekaar ook echt te kunnen ontmoeten zijn er maximaal 30 deelnemers. In het weekend krijgt iedereen een eigen kamer met badkamer.

Programma

We bereiden een reeks korte inleidingen voor, maar kijken ook nadrukkelijk wat er leeft bij de deelnemers. Onderwerpen kunnen onder andere zijn: Theosofisch mensbeeld en innerlijke transformatie, De eenheid van de wereldreligies, De Geheime Leer, Meditatie, Ceremonieel werk en genezingswerk, Karma en Reïncarnatie, Vrijheid en gebondenheid, De Meesters van Wijsheid, Geschiedenis en structuur TS en ITC, Vereniging in Verandering, Waar zijn TS leden mee bezig, Golden steps, dialogen. Verder stellen we ons voor een aantal thema’s uit te diepen door middel van dialogen, zoals wat is waarheid, wat is de zin van ons leven, vrijheid en gebondenheid/ commitment. Wandeling op het terrein van het ITC, al of niet meditatief.

Dagindeling weekend

Vrijdag 20.00  kennismaking

Zaterdag en zondag:

8.30     ontbijt voorbereiden

9.00     ontbijt, opruimen en afwassen

10.00   start ochtendprogramma

11.00   koffiepauze

11.30   vervolg ochtendprogramma

12.00   voorbereiden lunch

12.30   lunch, opruimen en afwassen


13.30   start middagprogramma

15.00   theepauze

15.30   vervolg middagprogramma. Zondag: afronding. Behoefte aan vervolgdagen?

17.30   voorbereiden diner

18.00   diner, opruimen en afwassen

19.30   avondwandeling over ITC

 

Vervolgdagen

Bij voldoende belangstelling willen we een aantal vervolgdagen organiseren. Omdat dit losse dagen zijn is dit makkelijke (en goedkoper) te organiseren. De dagen zullen in overleg met de deelnemers worden besproken.

 Inschrijven

We willen de kosten zo laag mogelijk houden, (€ 70 voor het weekend en € 15 voor de losse dagen) dus doen we zo veel mogelijk dingen zelf, gaan we zelf afwassen, bedden op maken etc. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, neem van tevoren contact op met Loes Moreno: evenementen@theosofie.nl. Inschrijving op volgorde van aanmelding. Je ontvangt een bevestiging van je inschrijving. Je krijgt dan ook aanvullende informatie over de praktische aspecten van het weekend. Als het maximaal aantal wordt overschreden kom je op een wachtlijst te staan.

Praktische informatie voor het weekend:

Het programma start op vrijdag avond om 20.00, en sluit zondagmiddag rond 16.00. Je bent vrijdag zo je wilt de hele dag al welkom op ITC. In de avond is er soep. Neem eventueel brood mee.

De bijeenkomsten vinden plaats op het Internationaal Theosofische Centrum (ITC) te Naarden, ingang Meentweg 9, 1411 GR Naarden. Aanmelden in de Besant Hall om 19.00. Volg de bordjes. Daar krijg je ook de sleutel van je kamer. In je kamer zijn beddengoed en handdoeken aanwezig, dus niet meenemen. Wel moet je je eigen bed opmaken.

Laat svp weten of je dieet wensen hebt.

Mission Statement van het ITC

De mensheid te helpen als spiritueel studie en retraite centrum door mensen uit te nodigen om aan het proces van innerlijke transformatie te werken.

 Wat is het unieke van het ITC?

Het ITC heeft een unieke atmosfeer. Daar alle activiteiten in verband staan met de hogere aspecten van het leven, de bron van wijsheid en liefde, is het daardoor verbonden met de bijzondere spirituele energieën. Bezoekers die open en gevoelig zijn voor de aanwezige stilte, kunnen daardoor zeer geholpen en geïnspireerd worden.

In dat kader wordt op het ITC alleen vegetarisch gegeten, wordt er niet gerookt, geen alcohol gedronken en geen drugs gebruikt.

Details

Start:
September 24, 2021 @ 8:00 pm CEST
End:
September 26, 2021 @ 7:30 pm CEST
Cost:
€70,00

Organizer

Theosofische Vereniging in Nederland (TVN)
Phone
+ 31 (0)20 – 676 56 72
Email
info@theosofie.nl
View Organizer Website

Venue

Besant Hall
Meentweg 9
Naarden, Noord-Holland 1411 GR Netherlands
+ Google Map
Phone
+31 (0)35 – 694 51 21
View Venue Website