Loading Events

« All Events

Zomer School: Spiritualiteit in deze Tijd

June 7 @ 4:00 pm - June 11 @ 4:00 pm CEST

Zomerschool Theosofische Verenging in Nederland
Spiritualiteit in deze tijd
Vrijdag 7 tot en met dinsdag 11 juni 2024

In juni dit jaar wordt een Nederlandse zomerschool georganiseerd

Nooit eerder is het aantal impulsen dat op ons afkomt zo groot geweest. Nooit eerder beschikten we over zo veel informatie via de diverse media over politiek, wetenschap, filosofie, et cetera. We worden hierdoor dagelijks uitgedaagd om het evenwicht te bewaren, om het goede, het ware en het schone achter de verschijnselen te herkennen. Deze zijn met elkaar verbonden. Het schone is de zichtbare uitdrukking van het ware, zoals het goede zich laat zien door het schone in actie. De dagelijkse impulsen zijn echter vaak tegenstrijdig, er is veel ruis. Dit vraagt om evenwichtskunsten in ons bewustzijn.

Op zich is dit geen nieuw proces. De wijsheidstraditie, waar de Theosofische Vereniging bij uitstek een exponent van is, heeft zich altijd bezig gehouden met de verschillende aspecten van bewustzijn en hun onderlinge samenhang. Hoe bijvoorbeeld angst, emotie, begeerte, die ieder hun eigen waarde hebben, de meer spirituele, vrij makende aspecten van het bewustzijn in de weg staan.

Tijdens de zomerschool willen we samen onderzoeken hoe spiritualiteit een bijdrage kan leveren om andere antwoorden te vinden voor de uitdagingen van deze tijd, hoe we hier in ons dagelijks leven mee om kunnen gaan. In de ochtenden door twee korte inleidingen, in de middag kunnen de deelnemers een keuze maken uit een aantal workshops. Alle programma onderdelen hebben een relatie met het thema Spiritualiteit in deze tijd.

Bekijk hier het volledige programma:Programma Zomerschool 2024

Klik hier voor de gedetailleerde folder (download in pdf formaat)

De missie van de Theosophical Society (Adyar)
Het dienen van de mensheid door het ontwikkelen en verwerkelijken van een zich steeds verdiepend inzicht in de eenheid van alle leven, de tijdloze wijsheid en spirituele zelftransformatie.

Het Internationaal Theosofisch Centrum
Ieder verblijf op het ITC is bedoeld om innerlijke stilte, vrede en een harmonieus leven te bevorderen. Daarom is roken en het gebruik van drugs op het terrein niet toegestaan, wordt er geen alcohol gedronken en alleen vegetarisch gegeten.

Inschrijven en betalen
Inschrijven is noodzakelijk, het aantal overnachtingsmogelijkheden is beperkt. Voor kampeerders geldt geen beperking met betrekking tot aantal inschrijvingen, dus kamperen op ons mooie terrein is warm aanbevolen!

Inschrijven kan via het inschrijvingsformulier: https://forms.gle/44xoajcgTVf7DbmV6
De link geeft informatie over overnachtingsmogelijkheden, maaltijden, kosten en betalingen.

Dag gasten: Je kan ook per dag inschrijven, en van tevoren de maaltijden bestellen. Ter plekke maaltijden bestellen is niet mogelijk, dan is het noodzakelijk om eigen lunch en avondmaaltijd mee te nemen.

Details

Start:
June 7 @ 4:00 pm CEST
End:
June 11 @ 4:00 pm CEST
Event Categories:
,
Event Tags:
,

Organizers

ITC Naarden
Theosofische Vereniging in Nederland (TVN)

Venue

Besant Hall
Meentweg 9
Naarden, Noord-Holland 1411 GR Netherlands
+ Google Map
Phone
+31 (0)35 – 694 51 21
View Venue Website